Single family house, Sent

The vacation house is situated on a south facing terrace east of the Lower Engadine village of Sent, which itself stands on terraced terrain.
The house was located at the upper end of the building plot and its size kept to the minimum. On the one hand, this positioning made the most of the wonderful views and, on the other, it left the land, as far as possible, undisturbed. The intriguing appearance of the exterior facade on the whole building is due to the irregular positioning of large and small windows and the use of bevelled larch planking cut to size according to actual tree-growth.
Retaining the continuity of the unique terraced landscape, so distinctive in this place, and using wood as a contemporary building material were given equal importance in this project.